Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Annelies – het muzikale verhaal van Anne Frank

20 april 2017| Aanvang:20:00 - 21:00

IMG_3901Het Christelijk Kamerkoor Maassluis voert nogmaals ‘Annelies’ van de Engelse componist James Whitbourn uit. In 2004 schreef Whitbourn (1963) het aangrijpende koorwerk ‘Annelies’ – de volledige voornaam van Anne Frank. Een compositie voor sopraan, solist, koor en orkest. In 2009 schreef Whitbourn een kamermuziekversie voor sopraan, koor, viool, cello, klarinet en piano. Deze versie zal door het Christelijk Kamerkoor Maassluis worden uitgevoerd.

Whitbourn koos voor veertien episodes uit het leven van Anne Frank. De sopraan zingt delen uit het dagboek. Het koor becommentarieert de gebeurtenissen. Whitbourn maakt in ‘Annelies’ gebruik van verschillende stijlen, waaronder melodieën die Anne op de radio kan hebben gehoord, als de familie op BBC had afgestemd en ook van Joodse volksmuziek. Er is een veelheid aan muzikale ‘citaten’: iets wat lijkt op een Duits koraal of gregoriaans, Klezmer, een liedje van Vera Lynn, Grieks- of Joods orthodoxe klaagzang, zoete musical-achtige fragmenten.

Kortom: de muziek is veelzijdig en afwisselend maar vormt toch één geheel. De muziek sluit prachtig aan bij de teksten. Het klokgelui van de nabije Westerkerktoren markeert de verstrijkende tijd. Zoals in het dagboek, horen en voelen we ook in de muziek Annes blijheid en verdriet, haar angst, geluk en hoop. Het is aangrijpend.

De uitvoering zal plaats vinden op donderdag 20 april in de Dorpskerk in Rhoon. Aanvang: 20.00
’s Middags wordt dit concert ook uitgevoerd voor scholieren van de hoogste groepen van de basisscholen in Albrandswaard.

U kunt kaarten reserveren via het contactformulier: klik hier

Ook kunt u per mail uw kaarten reserveren: info@kamerkoormaassluis.nl

 

Gegevens

Datum:
20 april 2017
Tijd:
20:00 - 21:00